Onze andere webshops

Afvalbakken

Foto-tabel Lijst

1-12 of 224

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 224

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een afvalbak kopen bij 4UStore

Afvalbakken moeten meer doen dan afval herbergen. Een afvalbak moet slim ontworpen zijn om de afvalverwerking eenvoudiger te maken. Het moet bovendien hygiënisch zijn vormgegeven en een geschikt volume hebben. Tot slot speelt ook het design van de afvalbak een belangrijke rol. Een aantrekkelijke afvalbak met de juiste kleur wordt nu eenmaal correct gebruikt, waardoor de afvalstromen gestroomlijnd verlopen.

Een kunststof afvalbak kopen bij 4UStore

Voor alledaags gebruik is een kunststof afvalbak zeker een goed idee. Een afvalbak op basis van kunststof is niet alleen licht maar ook stevig. Het kan dan ook moeiteloos restafval, glas, papier, metaal of voedselafval herbergen. Enkel voor heet afval is het niet geschikt. Bij 4UStore vind je ook afvalbakken die voldoen aan de HACCP-regelgeving. Deze afvalbakken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en dit met een open top, een zijopening of met de courante deksels.

Een metalen afvalbak kopen bij 4UStore

Bij 4UStore vind je ook metalen afvalbakken. Een afvalbak op basis van metaal is extra stevig. Bovendien is een metalen afvalbak hittebestendiger en vaak ook hygiënischer. Sommige metalen afvalbakken zijn overigens voorzien van een binnenbak op basis van kunststof. Dat maakt het ledigen van de afvalbak eenvoudiger.

Het volume van de afvalbak

Bij 4UStore vind je afvalbakken in uiteenlopende soorten en maten. Het volume klimt hierbij tot meer dan 200 liter. Wil je weten wat het volume van jouw ideale afvalbak is? Hanteer dan deze richtlijnen:

 • Sanitaire omgeving: 10 tot 30 liter per unit;
 • Kantooromgeving: 10 liter per werknemer;
 • Eetplaats: 20 tot 60 liter, afhankelijk van het aantal gebruikers.

Toch zeggen deze richtlijnen nog niet alles omdat veel afhankelijk is van de praktische situatie. Voor het ene kantoor volstaat voor een prullenbak 80 liter, terwijl een ander kantoor ook met een lager volume voldoende ruimte heeft. Over het algemeen reken je op een totale afvalcapaciteit van +/- 16 liter per persoon. Bij een bedrijf met 5 medewerkers mag de totale capaciteit van de prullenbak 80 liter bedragen (te verdelen over de verschillende omgevingen). Maar dat is uiteraard enkel wat de algemene opslagcapaciteit betreft, want in productie- of kookruimten kan de benodigde volume natuurlijk sterk oplopen…

Ook verkrijgbaar bij 4UStore

Wil je het maximale halen uit jouw afvalbak? Bekijk dan zeker ook even onze handige hulpmiddelen: