Onze andere webshops

Afvalscheiding

Foto-tabel Lijst

1-12 of 159

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 159

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Alles voor een efficiënte afvalscheiding

Wij leveren onder andere budgetvriendelijke alternatieven als eenvoudige kunststoffen prullenbakken zonder toeters en bellen, daarnaast prullenbakken met kleurencode, zodat uw gasten in een oogopslag zien waar men een bepaald soort afval dient te deponeren, maar ook het populaire Rubbermaid Slim Jim-systeem vindt u terug in ons assortiment. Het Slim Jim-systeem is specifiek ontworpen voor omgevingen waar men gewoonweg niet de ruimt heeft om een standaard prullenbak te plaatsen. De Slim Jims zijn verkrijgbaar in groot aantal kleuren, met of zonder pedaal, ook heeft de keuze uit verschillende soorten deksels, toegespitst op uw specifieke behoeftes. Natuurlijk bieden wij ook professionele alternatieven voor bedrijven zoals grootkeukens, zorginstellingen en kantoorgebouwen voor zowel binnen- als buitengebruik. 

Een beter milieu en schonere leefomgeving

Het is belangrijk uw steentje bij te dragen aan het behoud van het milieu en bovendien kost het nauwelijks extra moeite. Zowel thuis als op kantoor, er is eigenlijk geen excuses om uw afval niet te scheiden. 

Afvalscheiding en recycling verkleinen de impact van afval op ons milieu

Afval is een groot probleem op deze planeet. Het vormt een serieuze belasting voor onze planeet. Nog altijd wordt het overgrote - een veel te groot - deel naar de stort of wordt het verbrandt. Beter voor ons milieu is het recyclen, hergebruiken van ons afval. Afval van onder andere voedsel en planten kan verwerkt worden tot compost. Aangezien we grote hoeveelheden afval produceren heeft de Europese Unie voor de komende jaren zeer strenge richtlijnen opgesteld. Tegen 2020 mogen de volgende soorten afval niet meer op de vuilnisbelt terecht komen en moeten worden gerecycled of hergebruikt: textiel, glas, plastic, metaal, papier en karton. Ieder land dat lid is van de EU moet dan ook voorzieningen hebben getroffen voor het gescheiden ophalen van deze soorten afval.

Recycling en afvalscheiding: enkele hulpmiddelen

Als u effectief en efficiënt wilt recyclen zal iedereen binnen uw onderneming hier achter moeten staan. Het is belangrijk dat u in plan of in ieder geval een aantal richtlijnen opstelt die voor iedereen duidelijk zijn. Eerst en vooral moet u bepalen welke soorten afval u wil recyclen: bijvoorbeeld papier, karton, plastic, plastic flessen, blikjes, drankkartons, GFT-afval etc. Vervolgens inventariseert u welke bedrijven deze afvalstromen ophalen en vergeet niet dat er wellicht nog geld valt te verdienen met het inleveren van bepaald afval. Stel voor uzelf een doelstellingen op wat u verwacht dat de afvalopbrengst zal zijn en meet vervolgens of prognoses kloppen. Nadat u alles duidelijk op papier heeft is het tijd om afspraken te maken met de bedrijven die het afhaal ophalen. Vooral de ophaalfrequentie - het aantal keren dat het afval wordt opgehaald per week of per maand - is van belang. Ze mogen niet te vaak komen - dit kost geld - maar ook niet te weinig want anders zit u met containers die overstromen.

Het kiezen van de juiste afvalbakken, containers en meer voor afvalscheiding en recycling

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Als u wilt dat u recyclingplan slaagt, dan moet u zorgen voor afvalscheiding- en recyclingproducten van een goede kwaliteit. Deze moeten gebruiksvriendelijk zijn en duurzaam. Daarnaast het is zaak te zorgen dat alles duidelijk is voor uw werknemers en gasten. Zorg voor een duidelijke bewegwijzering en intuïtieve stickers, zodat iedereen direct weet welk soort afval in welke container thuishoort. Maak iedereen ook duidelijk waarom er gerecycled moet worden. Als men de noodzaak begrijpt zal men sneller geneigd zijn mee te werken. Voor uw personeel kan een opleiding op zijn plaats zijn.

Effectieve en efficiënte afvalscheiding en recycling

Afvalscheiding begint bij de bron. Dit heeft u wellicht al vaker gehoord. Men wil hiermee zeggen dat afvalscheiding zo vroeg mogelijk in het proces plaatsvindt. Denk hierbij aan een speciale papierbak voor naast uw bureau, afvalscheidingsbakken in de bedrijfskantine voor etensresten, lege blikjes en plastic en werkwagens met afzonderlijke afvalzakken voor verschillende soorten afval. Prullenbaktotaal levert een compleet assortiment aan producten die het beheer en de recycling van afval stukken makkelijker maken. Van papierbakken, afvaltonnen en bureaucontainers tot volledige recyclingmodules en bedrijfsafvalcontainers voor zowel binnen als buiten. Ook mobiele inzamelwagens en -modules zijn te verkrijgen in onze webshop. Deze wordt veel gebruik in kantooromgevingen, medische instellingen en hoge scholen en universiteiten.

Duurzaam recyclen en afval scheiden met duurzame producten 

Onze producten helpen u eenvoudig afval te verzamelen en afval te scheiden, zodat er minder schadelijk afval op de vuilnisbelt terecht komt. Natuurlijk zijn al deze afvalscheidingsproducten gemaakt van uiterst duurzame materialen. Is een product duurzaam, dan betekent dat dat het lang meegaat en dat u minder geld kwijt bent aan de vervanging van het product. Bovendien zijn alle producten voor afvalscheiding gemaakt van duurzame materialen als onder andere plastic, staal en aluminium. Deze producten zijn eenvoudig te recyclen. Van het materiaal van een product dat versleten is, kunnen dus weer eenvoudig nieuwe producten worden gemaakt. De producten uit ons assortiment bestaan dus voor een groot deel uit gerecyclede materialen. Omdat er weinig nieuwe grondstoffen nodig zijn voor deze producten is de impact op het milieu relatief laag.