Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

  • 0117-454007
  • info@prullenbak
    totaal.nl
  • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u

Afvaltonnen

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

11 artikel(en)

Afvaltonnen en vuilnisemmers

In Nederland produceren we jaarlijks ongeveer 500 kilogram huishoudelijk afval per persoon. In België zien we gelijkaardige cijfers. Tellen we daar ook het niet-particuliere afval bij uit bijvoorbeeld de bouwsector (24 miljoen ton) en de industriesector (15 miljoen ton), dan komen we uit bij een jaarlijkse Nederlandse afvalberg van ongeveer 60 miljoen ton, oftewel 6 keer de Eifeltoren. Een groot deel daarvan kan gelukkig nog gerecycleerd worden, maar dat is een hels karwei, alleen al op logistiek en praktisch vlak. Dit karwei start eigenlijk al bij u en uw persoonlijke afvalverwerking. Geschikte afvaltonnen, vuilnisemmers en afvalzakhouders kunnen daarbij helpen. 

Afvaltonnen

Afvaltonnen komen in verschillende maten en uitvoeringen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben is dat ze vlot (ver)plaatsbaar zijn, stevig en een grote inhoud kunnen dragen. 

Blauwe afvaltonnen

Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende afvaltonnen uit ons assortiment. Deze afvaltonnen van polyethyleen beschikken over een verzinkte sluitring om de ton met zekerheid af te sluiten. Deze tonnen zijn stevig en sterk waardoor ze niet enkel stapelbaar zijn, maar ook buiten gesteld kunnen worden. Ze zijn verkrijgbaar in modellen van 30 (293 x 524mm), 60 (369 x 629mm), 120 (500 x 790 mm) en 220 liter (540 x 970 mm).  De uitvoeringen van 30 en 60 liter zijn bovendien voorzien van handvaten voor een betere grip. Door het stevig karakter en de goede afsluiting zijn al deze afvaltonnen hoe dan ook geschikt voor intensief gebruik.

Cilindrische afvaltonnen met draaideksel

Bent u op zoek naar een nog betere kwaliteit en stevigheid? Dan zijn onze cilindrische afvaltonnen met draaideksel misschien beter geschikt. Net zoals bij de blauwe afvaltonnen is ook dit model stapelbaar, maar door zijn stevigere wanden en hoger gewicht is hij veel sterker en steviger. Deze afvaltonnen zijn leverbaar in uitvoeringen van 70, 120 of 160 liter.  Allen geschikt voor intensief gebruik en buitenstalling.  

Vuilnisemmers

Onze kunststof vuilnisemmers met deksel zijn geschikt voor buitenplaatsing en intensief gebruik. Ze zijn stevig maar compact. Kenmerkend is de goede afsluiting en de makkelijke hanteerbaarheid (de kleine modellen zijn zelfs voorzien van een eigen draagbeugel). Deze kunststof vuilnisemmers zijn bij ons beschikbaar in uitvoeringen van 35 tot maar liefst 110 liter.  Ze zijn niet enkel in Nederland heel populair, maar worden ook in Vlaamse steden, waar sinds kort glas gestructureerd moet worden aangeboden, veelvuldig gebruikt. Maximaal gebruik maken van de beschikbare ruimte? De Rubbermaid Slim Jim Front Step vuilnisemmers zijn dan misschien net wat jij zoekt. Slank, strak en compact om overal een plaatsje te kunnen veroveren. 
Kies je daarentegen liever voor echt stevige vuilnisemmers? Kies dan voor onze verzinkte modellen. Ze zijn niet enkel vuurbestendig, maar ook zeer stevig en geschikt voor intensief (buiten)gebruik. Ook deze vuurbestendige vuilnisemmers zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen (35 tot en met 110 liter). Alsook beschikbaar binnen deze categorie zijn onze vuilnisemmers op paal. Het gaat ook om vuurbestendige vuilnisemmers voorzien van een deksel en makkelijk te plaatsen.  Deze modellen zijn bovendien voorzien van een dekselstop opdat het deksel niet vanzelf weer dichtvalt ( of volledig open kan). Het gaat om handige en stevige verzinkte modellen, ideaal voor buitenplaatsing. Deze handige vuilnisemmers zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van 90 liter, al dan niet voorzien van een pedaalframe.