Onze andere webshops

Kunnen wij u helpen?

 • 0117-454007
 • info@prullenbak
  totaal.nl
 • Klantenservice bereikbaar: ma - vrij 08:00 tot 17:00u
Prijs
 1. 16
  247
Manufacturer
 1. Brabantia (5)
 2. Rubbermaid (12)

Vlamdovende papierbakken

Foto-tabel Lijst

1-12 of 78

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel Lijst

1-12 of 78

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een vlamdovende prullenbak kopen bij 4UStore

Afval kan soms aan de basis liggen van een bedrijfsbrand. Denk bijvoorbeeld aan een smeulende peuk die bij het afval wordt gegooid. Maar het kan ook gaan om productieomgevingen waar heet afval niet ongewoon is. Om te voorkomen dat jouw bedrijf in rook opgaat, kies je maar beter voor een vlamdovende afvalbak. Dankzij zo’n vlamdovende prullenbak hoef je heet afval en peuken niet te vrezen.

Het ontwerp van de vlamdovende prullenbak

Het geheim achter de vlamdovende prullenbak valt eenvoudig te verklaren. De vlamdovende prullenbak is immers luchtdicht ontworpen. Indien het deksel van de vlamdovende prullenbak gesloten is, kan het vuur niet aanwakkeren. Omdat er zich nog steeds zuurstof in de vlamdovende prullenbak bevindt, kan het echter wel ontstaan. Daarom is de vlamdovende prullenbak voorzien van een trechtervormig deksel. Het trechtervormig deksel zorgt er immers voor dat rook naar de rand wordt geduwd en in de vlamdovende prullenbak blijft hangen. In de vlamdovende prullenbak ontstaat al snel een tekort aan zuurstof, waardoor het vuur uitdooft.

Uiteraard is de vlamdovende prullenbak ontworpen op basis van materialen die tegen de interne hitte kunnen. Heel vaak wordt voor de vlamdovende prullenbak gekozen voor metaal, hoewel speciale hittebestendige kunststoffen ook kunnen worden gebruikt voor de productie van een vlamdovende prullenbak.

De kenmerken van de vlamdovende afvalbak

De vlamdovende afvalbak kan voor diverse toepassingen worden gebruikt. Zo focust de ene vlamdovende afvalbak zich op het verzamelen van papier, terwijl de andere vlamdovende afvalbak geschikt is voor buitenplaatsing. Een vlamdovende afvalbak voor buiten is gemaakt op basis van RVS. Meestal is zo’n vlamdovende afvalbak eveneens voorzien van een afdak om te voorkomen dat water via het deksel in de vlamdovende afvalbak sijpelt.

De vlamdovende afvalbak is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en volumes, waardoor er altijd wel een geschikte vlamdovende afvalbak te vinden is.

Ook verkrijgbaar bij 4UStore

Een efficiënte afvalverzameling is voor ons belangrijk, maar jouw veiligheid is uiteraard nog belangrijker. En dat merk je aan ons assortiment. De vlamdovende afvalbak vormt daar een mooi voorbeeld van. Toch gaat het aanbod ook verder van dat. Bij 4UStore vind je diverse middelen om de veiligheid in jouw onderneming te optimaliseren. Denk daarbij aan: